Lige et godt eksempel på, hvordan en energirenoverings-opgave kan se ud: Et kontorhus fra 1950′erne, der er renoveret og tilbygget i 1990 og nu har fået et ensartet og moderne udtryk, sammen med en energi-rigtig renovering.
Facaden har fået et ekstra lag som lægger sig frit omkring den eksisterende struktur. Dette er både flot og praktisk ud fra et energi-mæssigt synspunkt, hvor man kan isolere facaden udvendigt…
Arkitekten bag er J. Mayer. H. Architects, som har renoveret denne smukke bygning i Hamburg. Den stramme facade-komposition fra midten af forrige århundrede er blevet blødt op og spiller fantastisk sammen med interiøret, der tydeligvis er en blanding af smukke gamle detaljer og moderne flows.
Projektet er lavet i ArchiCAD, som udmærker sig som det BIM-program, der er bedst til energi-renovering. Man kan lave direkte opmåling med Flexijet 4 Architicts til BIM-projektet, modellere frit i ArchiCAD med værktøjer som Morph og Shell, bruge ArchiCAD’s indbyggede bibliotek med avancerede BIM-objekter, der egner sig eminent til ældre bygninger, med murstik, sålbænke, lysninger, kanarper, nicher og så videre. ArchiCAD 16 har indbygget energi-analyse, så man kan se effekten af renoveringen. Kombineret med en stabil IFC-oversætter, kan man udveksle BIM-projektet med sine rådgivere uanset hvilke BIM-programmer de benytter…
Se mere om projektet hér, der er masser af flotte billeder at savle over
Arkiveret under:Set på nettet Tagged: archicad, BIM, BIM Equity, ECOdesigner, energi, isolering, morph
